17 ongebruikelijke tips om geld te besparen

17 ongebruikelijke tips om geld te besparen

Of je nu krap bij kas zit of niet, geld besparen is altijd fijn. Deze 17 ongebruikelijke bespaartips gaan je helpen om maandelijks veel geld te besparen.

Je kunt altijd ergens geld op besparen

Heb je last van een belbundel die niet toereikend blijkt? Of krijg je onverwachts een rekening van de tandarts? Het is niet fijn als je iedere maand de touwtjes aan elkaar moet knopen. Geld besparen doet je rekening goed, vandaar dat we 17 ongebruikelijke bespaartips voor je hebben verzameld.

Welke ongebruikelijke bespaartip ga jij als eerste toepassen?

Beginnen maar – onze 17 ongebruikelijke bespaartips

 1. Vorige week zag ik de documentaire The Ultimate Guide to Penny Pinching op Netflix. Het is een documentaire met extremisten op het gebied van besparen en couponing. Van een man die de wegen in Amerika afstruint op zoek naar aangereden dieren (en dit op te eten) tot een vrouw die er alles – maar dan ook echt ALLES – aan doet om geld te besparen. Hilarisch om te zien en toch ook best inspirerend op sommige vlakken.
 2. Maak vrienden met spaarzame mensen. Nee, je hoeft je oude vrienden niet vaarwel te zeggen. Wel is het leuk om vrienden te hebben die meer letten op de kleintjes. Je kunt er vast een hoop van leren.
 3. Kijk eens goed naar je verzamelingen. Ben je fervent verzamelaar van een bepaald servies, maar staat dit te verstoffen op zolder? Zet het dan te koop, je krijgt er én een extra zakcentje én extra opbergruimte bij.
 4. Maak een lamp van papieren bekers, dit kost je nog geen 0,75 cent per lamp. Je bent er slechts een avondje bezig. Bedenk bij een volgende aankoop eerst of je het ook zelf kunt maken.
 5. Vervang je dure hobby voor een gierige hobby, zoals naaien, tuinieren, klussen, etc.
 6. Bel het bedrijf op nét voor het aflopen van het contract. Vraag of ze je een speciale aanbieding kunnen doen. Het is gebruikelijk om nieuwe klanten te werven met cadeaus en kortingen. Ben je als klant lang lid van een bedrijf, dan staat hier meestal geen korting tegenover. Altijd het proberen waard.
 7. Let op de kiloprijs in de supermarkt en ga niet altijd voor convenience maaltijden.
 8. Ga eerder naar bed zoals we in 1800 deden. Leef meer met het ritme van de dag. Door ‘s avonds eerder naar bed te gaan bespaar je op elektriciteit, gaskosten (verwarming blijft langer aan). In de ochtend word je eerder wakker en kun je genieten van de opgaande zon.
 9. Roep de komende maand uit tot bespaarmaand en geef deze maand geen geld uit aan onnodige aankopen.
 10. Stop met het wassen van je haar. Deze no poo methode bespaart je veel flessen shampoo op jaarbasis.
 11. Een originele bespaartip is om een vriendin die binnenkort jarig is een klusje cadeau te geven. Dit kost je geen geld, maar voornamelijk tijd om haar ergens mee te helpen. Op deze manier breng je ook nog eens tijd met elkaar door.
 12. Gebruik lege glazen potten van spaghettisaus of bonen om uit te drinken of om andere dingen in te bewaren.
 13. Neem de tijd om de maaltijden voor de komende tijd te plannen. Maak een boodschappenlijst van alle ingrediënten die je nodig hebt en je zult hierdoor een hoop geld besparen.
 14. Wilde je eigenlijk vanavond de stad in gaan om een hapje te gaan eten? Bedenk je dan en kies er voor om een iets luxere maaltijd thuis te gaan eten. Op deze manier bespaar je toch veel geld.
 15. Maak je eigen schoonmaakmiddelen, zoals je eigen wasmiddel of afwasmiddel. Beide zijn erg makkelijk om te maken en kosten slechts een fractie van wat het in de supermarkt zou kosten.
 16. Verzamel alle verlepte groente en maak er een heerlijk soep van. Bak de groente aan in de pan en voeg specerijen en bouillon toe. Als de groente zacht is geworden even pureren en je hebt een heerlijk soep gemaakt (ook in te vriezen).
 17. Loop iedere avond voordat je naar bed gaat een rondje door huis om energievreters uit te zetten. Trek stekkers uit het stopcontact van apparaten die onnodig energie verspillen of zet er een aan/uit schakelaar tussen. Bespaart op jaarbasis heel veel geld op je energierekening.

Welke gekke, ongebruikelijke tip zorgt er voor dat jij veel geld bespaart? Laat het me weten in een reactie! 🙂11 reacties

 1. animous
  01-03-2017

  Laat alle koekjes en andere zoetigheden in de supermarkt links liggen! Je hebt het niet nodig! Mocht je toch steeds in de verleiding komen om het te kopen, spreek dan met jezelf af dat je bij thuiskomst voortaan je eigen koekjes bakt. Als je er echt zo’n zin in hebt, dan vind je het de moeite waard. Zo niet, ook goed! Het is trouwens veel goedkoper, gezonder en veel lekkerder!

 2. Jane
  03-03-2017

  Rijpe bananen ..daar kun je heel snel een bananencake van maken en je hebt iets om te snacken.
  Slamix uit een pakje..blijft iets langer droog door een keukenpapier in het zakje bij de sla bij te doen. Als het bijna niet goed meer is kun je omelet maken met sla erin.

 3. Brigitte
  07-03-2017

  Om de andere dagen onder de douche i.p.v. alle dagen. Op de tussendagen een wasbeurt aan de wastafel en hiervoor een gastenhanddoekje gebruiken i.p.v. een grote handdoek. Bespaart veel was!!!

 4. Ans
  07-03-2017

  Een soort metalen inzetmandje/vergiet in de pan, aardappelen of groenten er in. Water tot aan de bodem van het mandje/vergiet. Bespaart heel veel gas en water tijdens het koken. Na 10 minuten stomen zijn meest groenten beetgaar , lekkerder en behouden de kleur.

 5. ankvangulik
  07-03-2017

  Met plezier gekeken naar The Ultimate Guide to Penny Pinching. Voeding: leer echt om alles op te maken in je koelkast en leer goed koken. Koken is creatief en geeft zoveel plezier.

 6. Billy
  07-03-2017

  Haha, leuke docu he? 🙂 Helemaal mee eens wat betreft alles opmaken in je koelkast, doe ik zelf ook altijd bewust. Ik pak wat groente uit de koelkast bij elkaar en bedenk wat ik er van kan maken. 🙂

 7. Brigitte
  07-03-2017

  Al drie jaar gebruik ik géén dure deo meer. In plaats hiervan gebruik ik een deo kristal. Dit is 100% natuurlijk en zo’n kristalstick gaat wel minstens drie jaar mee. Kostte € 6,95 (in Duitsland maar € 2,50). Absoluut geen zweetgeurtje meer, lekker fris en natuurlijk. Gedaan dus met de dure deosprays waarvan je er nogal veel nodig hebt. Topbesparing!!!

 8. Greet Kros
  07-03-2017

  Geen huishoudelijke bezuinigingstip, maar toch !
  Wel eens stil gestaan hoeveel lege memoblaadjes je kunt snijden of knippen uit enveloppen die je per post krijgt toegestuurd? Scheelt ook veel boomkap.

 9. Lievonne
  07-03-2017

  Elke keer dat je je arm uitstrekt en je hand al klaar is voor pakken > stop en bedenk : “heb ik dit werkelijk nodig?” Ik heb het noodgedwongen langere tijd precies zo gedaan, omdat ik met een miniem inkomentje voor twee moest inkopen. Het helpt, echt waar. Je zal er versteld van staan wat je niet nodig hebt en ook hoeveel plezier je eraan beleeft. Wat is leuker dan laten lukken wat onmogelijk leek?

 10. Astrid
  15-03-2017

  Wij eten in het weekend graag een chipje bij de tv. Chips is vrij duur, een zak aardappelen van 5 kilo is relatief goedkoper. Het is heel simpel om te maken. Arrdappelen schillen in heel dunne plakjes snijden (kaasschaaf of mandolien) Goed wassen en laten drogen en hup de frituurpan in. Hoeft niet zo lang, totdat ze drijven. Beetje zout erover of wat je maar wilt. Eet smakelijk.

 11. Gewoon vlijtig
  11-05-2017

  Heel toepasselijk. Nummer 13. Uit eten betaal ik zo 100 euro voor maar asperges met zalm thuis eten kost 13 euro en dan pas ik. Gek hè. Een heerlijke wijn erbij. Met aardappelen. Stel 25 euro. Zou ik dus 75 euro overhouden. 🤔🤔🤔🤔

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis schoonmaakrooster + eBoek om je huis schoon & opgeruimd te houden!

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.