Acht goedkope cadeautjes waar iedereen blij mee is

Acht goedkope cadeautjes waar iedereen blij mee is

Goedkope cadeautjes zijn fijn om te geven, zeker als je wat minder geld te besteden hebt. Je wilt iemand graag een cadeautje geven, vandaar dat wij een lijst hebben samengesteld met goedkope cadeautjes die iedereen leuk vindt.

1. Een lekker baksel

Wanneer je iets zelf maakt voor iemand, heeft dat meteen veel meer waarde dan een cadeautje wat gekocht is. Als iets zelfgemaakt is, heeft diegene echt moeite en zijn of haar best gedaan en daar draait het om bij het geven van cadeautje. Maak dus eens een lekkere taart, bakjes koekjes of maak eens dit lekkere bananenbrood. Iedereen houdt daarvan en als je het baksel leuk inpakt, ziet het eruit als een echt presentje.

2. Goedkope cadeautjes door een dagje samen te zijn

Iedereen is  Tijd om gezellig samen af te spreken is dus schaars. Hoe leuk is het dan om iemand een dagje samen cadeau te geven. Ga gezellig lunchen (dat kan in een restaurant, maar ook gewoon thuis) en praat lekker bij. Een leuk en goedkoop cadeau! Lees ook ons artikel – ga bij jezelf uit eten.

3. Een dierbare herinnering

Herinneringen zijn waardevol en het is leuk om die weer eens op te halen. Stel een boek samen met leuke foto’s, entreekaartjes en korte verhaaltjes of laat iedereen er iets inschrijven. De jarige is hier gegarandeerd blij mee en kijkt over 10 jaar het boek weer eens in, waarschijnlijk met een grote glimlach.

4. Een bosje rode rozen

Iedereen is toch gek om een bos bloemen te krijgen? Stel een mooi boeket samen met bloemen uit de natuur of ga bij de bloemist langs en vraag om een boeket, passend bij de persoon voor wie het is. Als je budget iets groter is, kun je een mooie vaas erbij uitzoeken.

5. Geef samen een cadeau

Dingen als een tablet, een nieuwe tas of een apparaat voor in de keuken zijn redelijk prijzige cadeaus, maar niet persé als je het samen geeft. Ga iedereen bij langs en vraag of ze mee willen doen. Als de kosten verdeeld worden door het totaal aantal mensen, is het geld zo bij elkaar en krijgt de jarige gegarandeerd een cadeau wat hij of zij graag wil hebben.

6. Een cadeaubon

Als je de jarige (nog) niet zo goed kent of geen idee hebt wat je moet geven, kun je altijd een cadeaubon geven. Het handige is dat je zelf een bedrag kan uitkiezen. Kies een winkel uit met een breed assortiment (zoals de bouwmarkt of webshop), hier kan iedereen een leuk cadeau voor zichzelf uitkiezen.

7. ‘Ik geef je een k(l)usje’

Een cadeau hoeft natuurlijk niet altijd een tastbaar item te zijn. Je kunt iemand ook een klusje geven. Bied bijvoorbeeld aan om de kozijnen te verven, de tuin netjes te maken of voor diegene te koken. Vooral ouderen of zieke mensen die niet meer in staat zijn om dit soort klusjes te doen, zijn hier heel blij mee.

8. Een bijzondere ervaring cadeau geven

Als jarige of organisator van een feestje kun je ook het heft in eigen handen nemen. Zo hoorde ik laatst van iemand dat zij geen cadeaus, maar bijzondere ervaringen hadden gevraagd. Iedere genodigde had een mooi boek, schilderij, cd, gedicht, dvd, enz. meegenomen en uitgeleend aan de jarige.

De jarige heeft een jaar lang kunnen genieten van het boek, schilderij, dvd enz. en na dat jaar hebben zij de cadeaus weer teruggebracht, inclusief een kopje koffie bij de eigenaar van de ‘ervaring’. Tijdens dat kopje koffie hebben zij teruggeblikt op het afgelopen jaar en het leven. Een cadeau met ontzettend veel waarde, zonder dat iemand er geld aan uit heeft gegeven.

Heb jij nog een tip voor een origineel, goedkoop cadeau? Laat dat zeker weten in een reactie! 🙂

Aanbevolen2 reacties

 1. Manja
  04-07-2017

  Ik heb geregeld een lege weckpot van de honing. Als deze vrij is van etiketten en gewassen dan kun je er een (stomp)kaars in doen en versier de pot met een mooi lint.

  Je kan er ook wat zand en schelpjes in doen met een maxi theelicht. Staat gezellig buiten in de tuin 🙂

 2. Aline Kuipers
  13-07-2017

  Als je meerdere lavendel planten in de tuin hebt en dus wel een paar bloemen ervan kab missen, kan je ze drogen en cadeau geven. Dit kan natuurlijk ook met andere planten.

  Of je geeft een makkelijk te onderhouden kamer- of tuinplantje cadeau. De kalanchoe bijvoorbeeld, vaak kosten ze tussen de €5,- en €2,50, ligt aan de maat. Of compleet met sierpotje als je een ruimer budget hebt.

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis eboek om je huis schoon & opgeruimd te houden (+ handig schoonmaakrooster)

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.