17 Makkelijke budget tips om geld te besparen

17 Makkelijke budget tips om geld te besparen

Zit je vaak krap bij kas en weet je niet op welke manier je nog (meer) geld kan besparen? Lees dan onderstaande 17 Makkelijke Budget Tips en zorg dat je je geen zorgen meer hoeft te maken om nog meer geld te hoeven besparen.

 1. Haal een fles schoonmaakazijn in huis. Azijn is goed tegen kalkaanslag, vieze geuren en het schijnt ook te helpen tegen voetschimmel.
 2. Ruil eens één of meerdere luchtjes met je vrienden. Als je een luchtje al enige tijd gebruikt wil je wel weer eens een ander luchtje op. Door een luchtje te ruilen hoef je geen geld uit te geven aan dure luchtjes en ruik je ook weer lekker anders. Leuke ruildeal, toch?
 3. Haal je groente en fruit op de markt. De prijzen op de markt zijn aanzienlijk lager dan de prijzen in de supermarkt.
 4. Zorg dat je niet rood kan staan bij de bank. Als je van jezelf weet dat je een gat in je hand hebt zul je alleen maar meer in het rood komen te staan. Daarnaast betaal je debetrente over het rood staan bij de bank.
 5. Vergelijk artikelen die je wilt kopen online. Heb je een (duur) product in de winkel gezien, kijk dan eerst even op internet of je het goedkoper kunt kopen.
 6. Stel spaardoelen. Op deze manier zorg je voor wat extra reserves en kun je dit geld uitgeven aan onvoorziene uitgaven of een leuke vakantie natuurlijk. Eerder schreven we hoe je spaardoelen kunt stellen.
 7. Zeg kranten en tijdschriftabonnementen op. Het is veel goedkoper (én zelfs gratis) om het nieuws online te checken.
 8. Neem als je de stad in gaat een tussendoortje mee, zodat je je niet kunt laten verleiden door allerlei lekkere snacks.
 9. Zorg voor een fleecekleed of deken in huis. Pak dit er ‘s avond bij als het wat frisser wordt en laat de verwarming zo lang mogelijk uit.
 10. Pak in een supermarkt voornamelijk de huismerken, zowel bij de AH als bij andere supermarkten zijn er voldoende goedkopere en lekkere producten te vinden dan die dure A-merken.
 11. Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Vul in ons gratis Excel sheet je vaste lasten en inkomsten in en bekijk hoeveel geld je overhoudt of juist tekort komt.
 12. Doe minder vaak boodschappen in de week en beperk het halen van je boodschappen tot 1 of 2 keer in de week. Dit zorgt ervoor dat je minder tussendoortjes en andere lekkere snacks in huis haalt.
 13. Koop je winterkleding wat later in het jaar. Hoe later je je winterkleding koopt, hoe groter de kans dat die leuke jas in de aanbieding is. Dit geldt ook voor het kopen van je zomerkleding, hoe dichter bij de zomer je je zomerkleding koopt hoe goedkoper het wordt. Kleding is ook goedkoper te krijgen door te kijken naar kortingscodes. Kijk dan hier…
 14. Halveer het vlees en verdubbel de groenten bij de maaltijd.
 15. Rijd 80 kilometer in de vijfde versnelling, het bespaart zo’n 10 tot 15% aan brandstofkosten als je volgens het nieuwe rijden rijdt.
 16. Koop jij nog steeds duren flessen wasmiddel? Maak dan heel eenvoudig zelf je eigen wasmiddel en bespaar vele tientallen euro’s per persoon per jaar.
 17. Gebruik een douchecoach zodat jij, je partner en je kinderen niet te lang onder de douche staan. Eerder schreven we een artikel over hoe je je kinderen korter kunt laten douchen.

Meer tips om geld te besparen?

Financieel Onbezorgd Leven Je wordt relatief rijker als je meer met je geld kunt doen. Je kunt ook daadwerkelijk rijker worden door je inkomen te vergroten. Dat is niet altijd makkelijk (zeker in het begin), maar als je het slim doet is het zeker de moeite waard.

We hebben een geweldig eBoek voor je klaarstaan vol met praktische tips om véél slimmer met je geld om te gaan. Ontdek hoe je meer overhoudt en stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt. Haal meer geluk uit iedere euro. Bekijk dit eBoek…Reacties

 1. Irmgard
  07-05-2012

  Er is ook zoiets als parfum outlet. Misschien kan je daar aan wat goedkopere parfum komen.

 2. Karianne
  07-05-2012

  Als je veel geld aan kleding uitgeeft, doe dan eens een jaar mee aan de Free Fashion Challenge. Een jaar lang geen kleding, schoenen en accessoires. Klinkt vervelend, maar je kunt natuurlijk elk moment stoppen met de uitdaging als het je te ‘zwaar’ (first world problem) wordt. Hou het zo lang mogelijk vol en vooral met plezier, want je haalt er veel voldoening uit. Ik doe dit nu een paar maanden en het is zelfs best leuk :) Ik waardeer de kleding die ik al had nu veel meer!

 3. johanna
  07-05-2012

  Leuke tips, (en met de helft minder vlees en 2 x zoveel groente) ook gezond. De azijn ga ik acuut voor mijn voeten gebruiken! En ook op marktplaats zijn lekkere luchtjes (de miskopen van anderen passen soms wel bij jou) te verkrijgen.
  En een budget programma op internet, kan het besparen ook veel leuker en spannender maken.

 4. Miriam
  08-05-2012

  Met betrekking tot nummer 7 over kranten en tijdschriften. Deze kun je ook lekker bij je bibliotheek lezen! Als je daar toch bent, kun je meteen lid worden als je dat nog niet was. Voor het geld dat twee a drie boeken kosten kun je een jaar lang alles lezen wat je wilt! Dat scheelt nogal als je een fervent lezer bent…

 5. ivonne
  02-07-2012

  Omdat gas duur is en ik een electrische oven heb, maak ik stoofvlees in de oven.
  Zg. slow-cooking (100 à 110 graden). Wel een
  schaal met deksel gebruiken, anders droogt het uit. Na 3 uur is de stoofpot gaar en 3 uur op gas stoven is heel veel duurder. Ook maak ik tegelijk voor meerdere xx stoofvlees.
  Vooral als er een aanbieding is. Dat gaat in porties in de freezer.

 6. Angela
  02-07-2012

  Heb je een houtkachel/speksteenkachel of van plan er een aan te schaffen?
  Breek een paar muren weg in huis, als dat kan en je hele huis kan je probleemloos warm houden met de houtkachel. Scheelt veel in gasverbruik voor de CV!

 7. Angela
  02-07-2012

  Schrijf je in bij folders.nl en dan krijg je elke week in een keer alle folders……….Moet je iets diirzaams kopen, kan je het daar vergelijken qua merk, gemak en prijs!

 8. Angela
  02-07-2012

  In bovenstaand bericht bedoel ik “duurzaams”……

 9. Boukje
  28-02-2013

  Koop bewust. Wat heb ik echt nodig? Het is moeilijk voor sommigen, voor mij ook. Als ik me er aan had toegegeven, had ik dit jaar al wel weer 3 paar schoenen gekocht. Maar…ik heb ze niet nodig en het geld heb ik mooi in de knip kunnen houden. Bij elk dingetje wat je ziet en denkt: he, das net wat voor mij, dan leg je het terug en als je het na een week nog in je hoofd hebt, dan kun je het gaan halen. Gewoon kritisch naar iets kijken. Scheelt een hele hoop miskopen en een smak geld.

 10. ann
  20-03-2013

  elke keer als je lege flessen hebt doe het niet met je boodschappen verrekene maar stop het n een potje thuis. je merkt het niet en na eejaar heb je zo een aardig bedrag waar je iets leuks van kunt kopen :-)

 11. Claudia
  07-06-2013

  Of koop gewoon geen frisdrank. Als je het geld dat je dáármee uitspaart in een potje stopt, dán kun je pas iets leuks kopen/doen

 12. LLMM
  09-07-2013

  leuke geld tips altijd komt het van pas want geld heb ik niet.

 13. margriet
  17-09-2013

  wij sparen al jaren losse mundjes in een spaarblik . En elk jaar gaat hij open ….suprise …. weer een mooi bedrag voor zakgeld voor de vakantie. Heb er dit jaar een mooie eettafel van gekocht . De spaarzegels van de PLUS (super) worden ook 1x per jaar in geleverd. Zo maak je het leven wel een beetje leuker en het is geen aanslag op je knip

 14. Monique
  18-09-2013

  Loop eens een rondje door je huis en kijk welke spullen nog goed zijn en die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zet ze op marktplaats en maak er iemand anders gelukkig mee en hou er zelf een zakcentje aan over. Je hebt hier wel ooit geld aan uitgegeven maar ik heb liever wat minder geld er voor terug dan dat het maar ligt te verstoffen in de kast.

 15. Evelien Janssens
  09-02-2014

  Vaak krijg ik de vraag of ouders voor hun kind moeten sparen. Moeten sowieso niet, er moet helemaal niks. De keuze of jij gaat sparen voor je kind(eren) begint bij je inkomsten en uitgaven plaatje: Is er marge om te sparen? Als je altijd maar net rond kunt komen kun je wel willen sparen, maar houdt het snel op. Vergelijk jezelf dus ook niet te snel met anderen. Ik praat er met mijn zussen en vrienden ook wel eens over, maar iedere zit met z’n eigen inkomsten, vaste lasten en persoonlijke wensen. Kijk dus vooral naar jezelf!

 16. Simone
  11-02-2014

  Ik drink alleen water en thee. Spotgoedkoop en het scheelt je ook nog eens een boel gesjouw met boodschappen…

 17. Simone
  11-02-2014

  Nog meer tips voor een vrij leven: geen auto hebben en niet op vakantie gaan :-)

 18. Els van woudenberg
  29-03-2014

  Foutje bij punt 1 geen schoonmaakazijn voor voetschimmel.

  Maar NATUURAZIJN!!

 19. Miriam
  27-05-2014

  Neem een huiskapper en spaar op dure kappersbezoeken,is nog goedkoper ook.
  Je hoeft het alleen te laten knippen en als je je haar wilt kleuren,dan doe je dat zelf!

 20. Annemarie Robben
  02-07-2014

  Je kan met douchen water besparen door tijdens het haren wassen en inzepen de kraan dicht te draaien. Ook tijdens het tanden poetsen of scheren de kraan niet laten lopen.

 21. Hannah Rae
  24-08-2014

  Zoek mogelijkheden om zelf energie op te wekken en vang regenwater op voor om de toilet door te spoelen.
  sommige investeringen zijn beter dan anderen, kijk zelf maar wat kan en wat mogelijk is!

 22. ans willemse
  28-11-2014

  winter .dikke truien aan.lekker tegen elkaar op de bank kan de verwarming lager.kaarsjes aan ook voor gezelligheid maar ook energie kosten.

 23. ans willemse
  28-11-2014

  Nieuwe lichtjes nodig, niet kopen. Tomatenpuree blikjes zijn zilver als t papiertje eraf is en dan waxine lichtje erin en je bent klaar.

 24. Marian Böhmer
  12-02-2015

  * Maak een boodschappen briefje en koop alleen wat daarop staat.
  * Maak zelf je wasmiddel (is op internet te vinden)
  * Ga naar een kappersopleiding, daar kun je je haar vaak voor niets laten doen.
  * Er zijn steeds meer kleding-ruil punten.
  Daar kun je kleding ruilen, dus geen portemonnee mee.
  * Stop met roken.
  * Op FB zijn steeds meer weggeef-en verkoop hoeken te vinden, daar kun je veel leuke dingen vinden (bijna) voor niets
  * Ontdek de kringloop winkel, je zult versteld staan

 25. Marian Böhmer
  12-02-2015

  * Ik ben gek op lezen, op rommelmarkten koop ik mijn boeken van € 0,50 tot € 1,50. Veel goedkoper dan een abonnement bij de bieb.

 26. hannes
  12-06-2015

  stop met roken en met frisdrank drinken dan bespaar je veel geld en ga niet te vaak op vakantie

 27. laptopleon
  11-10-2015

  @ivonne Verwarming en koken op gas is juist veel goedkoper dan elektrisch, hoe kom je erbij dat het op gas duurder zou zijn? Als dat zo was, zouden nieuwe woningen niet meer van cv-ketels op gas worden voorzien. Als je wil slow cook-en is dat meestal eenvoudiger met behulp van een grote pan water omdat dan de temperatuur stabieler is.

 28. Catlover
  24-11-2015

  Stop met dat dagelijkse douchen. Alle dermatologen zijn het erover eens dat 1 à 2 keer per week douchen voldoende is. Was je gewoon aan de wastafel, scheelt een hoop water en je bent even schoon. Als je toch een douche neemt, plaats dan in je douche een babybadje of gesloten wasmand uit plastic. Maak je nat, draai dan de kraan dicht en zeep je in. Wanneer je ingezeept bent spoel je je af en draait dan dan kraan onmiddellijk dicht. Dit duurt slechts enkele minuten. En het vuile water heb je opgevangen in het babybadje. Dit kan je gebruiken om je WC door te spoelen of om mee te dweilen. Als je een tuin of terras hebt, zet dan babybadjes of grote teilen buiten en vang het regenwater op. Investeer in een aantal emmers en spoel je WC telkens door met regenwater. Ikzelf heb 2 afgedankte plastic zandbakjes op mijn terras, die zitten steeds vol regenwater. Als je elektrisch kookt zoals ik, draai dan de knop dicht na een paar minuten en zet het deksel op de pan. De restwarmte maakt je voedsel gaar in no time. Je zal versteld staan! Weeg je porties wanneer je iets klaarmaakt, een keukenweegschaal is een prima bondgenoot in de strijd tegen de levensduurte en zorgt ervoor dat je véél minder hoeft weg te gooien! Gooi geen bladeren van prei, radijsjes, knolselder, bloemkool, raapjes enz. meer weg maar reinig ze en vries ze in. Wanneer je er voldoende hebt, maak je er met sjalotjes, uitjes, knoflook en bouillonblokjes een heerlijke soep van… Wist je dat net in de bladeren van deze groenten de meeste vitaminen zitten?

Laat een reactie achter

Onderdeel van soChicken Studios

Maak je huishouden blij!
GRATIS Gids met stappenplan naar een leuker huishouden

Maak je huishouden simpel en leuk met Stofzuigerzen. Download onze gratis gids met 3 basics voor een leuker huishouden.
Ruim 20.000 lezers gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.