Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vegan Shoarma Recept – lekkerder dan dit wordt het niet

Ook zo benieuwd hoe je shoarma gezonder en lekkerder kan maken? Maak kennis met vegan shoarma en homemade knoflooksaus. Het is fan-tas-tisch!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Wat heb je nodig voor 4 broodjes vegan shoarma?

  • Een doosje vleesvervangers (wij hebben ‘vegetarische shoarma’ van het merk Vivera gebruikt).
  • Alle soorten groenten die je in huis hebt. Wij gebruikten: champignons, paprika, peultjes, wortel, rode uit, peper en knoflook.
  • 2 pita broodjes per persoon
  • Zelfgemaakte knoflooksaus (lees het recept hieronder) – sojamelk, knoflook, zonnebloemolie en mosterd en azijn
  • Specerijen: Zout, peper, kurkuma, en kardemom
  • Scheutje sojasaus

vegan-shoarma

Het recept van de zelfgemaakte vegan knoflooksaus

  1. Heel makkelijk. Gooi 50 ml sojamelk en 125 ml zonnebloemolie in een blender.
  2. Voeg hier 2 theelepels mosterd, een scheut azijn en de gepelde knoflookteen aan toe en pureer tot er een romige massa ontstaat. Voila, je hebt nu een onwijs lekkere knoflooksaus. Helemaal zelfgemaakt, zonder E-nummers.

& hoe maak je de vegan shoarma broodjes?

  1. Snijd alle groenten in stukken en pak alvast een wokpan uit de kast.
  2. Giet een scheut olijfolie in de pan en bak als eerste de groenten die je het langst wilt bakken (wortel, champignons, knoflook en uit).
  3. Voeg na een paar minuten de vegan shoarma reepjes toe en pak dit alles nog even op middelhoog vuur. Ondertussen kun je alles alvast op smaak brengen met die delicious specerijencombinatie en de sojasaus, dus leef je uit.
  4. De laatste paar minuten voegen we de resterende groenten toe, zodat ze lekker opgewarmd worden en de specerijen in zich op kunnen nemen.
  5. Verwarm ondertussen de pita broodjes in de broodrooster.
  6. Zo, alles is klaar om er een ongezonde avond van te maken. Snijd de pita broodjes open, bestrijk de binnenkant met veel (en ik bedoel echt véél) knoflooksaus en vul de broodjes met het shoarma mengsel. Easy is dat.
  7. Trek je huispak aan, ga binge-watchen en geniet van dit heerlijke gerecht. Want zeg eens eerlijk, dit ziet er toch heerlijk uit?

Vegan Shoarma

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Rianne

    Ik ben bang dat die vegetarische shoarmareepjes niet veganistisch zijn…

  2. 🐐 Billy

    Ja, zeker wel Rianne! Wel even goed op de verpakking kijken, maar onze shoarma reepjes zijn wel vegan. 🙂 Eetse!

  3. 🐐 Arthur

    Zit er in die pitabroodjes geen ei?

  4. 🐐 Billy

    Hoi Arthur, in de pitabroodjes die ik gebruikte zat geen ei. Voor zover ik weet zijn pitabroodjes sowieso vegan. 🙂

  5. 🐐 Inez

    Lekkere en makkelijke knoflooksaus. Maak ‘m vaak. Lukt trouwens ook prima met havermelk (Oatly).

  6. 🐐 Jeetje

    Ik heb vandaag ‘shoarma’ van knolselderij gemaakt, geheid vegan en het was heerlijk! Knolselderij schillen en in plakken en vervolgens in blokjes snijden, blokjes besprenkelen met wat olijfolie en shoarmakruiden (ik had een zelfgemaakte mix van paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, snufje kaneel, snufje zout en snufje cayennepeper). Kruiden er goed doorheen mengen zodat ieder blokje gekruid is en vervolgens ca. 10 minuten al omscheppen bakken. Na 5 minuten stukjes paprika en gesnipperd uitje meebakken.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate