Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Tomatenfondue recept – verrassend lekker en gezond

Fonduen is helemaal hip! Niet meer de traditionele fondue met bouillon en lappen vlees, maar juist een gezondere fondue variant, zoals de tomatenfondue. Lekker gezond dippen in een zelfgemaakte fondue van tomaten met lekkere groenten, stokbrood en blokjes kaas. Hieronder lees je het recept waar je kennis leert maken met een verrassend lekkere tomatenfondue!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 grote ontvelde vleestomaten (een makkelijke manier om tomaten te ontvellen is door ze aan de onderkant kruislings in te snijden, ze enkele seconden in kokend water te dompelen en hierna snel in een bak met ijskoud water te leggen. Het ontvellen van de tomaten is nu zo gedaan)
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 fijngesneden uien
  • Een takje verse tijm en wat takjes peterselie
  • Een halve theelepel met korianderzaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 gram geraspte pikante kaas
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Een halve theelepel worcestershiresaus
  • Paar druppeltjes tabasco, naar eigen smaak
  • Droge witte wijn (afhankelijk van de dikte van de fondue circa 300 ml)
  • Zout

Hier kun je mee dippen

  • Stokbrood
  • Reepjes of blokjes groenten (zoals komkommer, radijs, paprika en champignons)
  • Reepjes of blokjes met kaas
  • Gemarineerde tofu of tempeh

Tomatenfondue recept – bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en de harde delen en laat ze uitlekken.
  2. Vang het sap van de tomaten op en snijd de tomaten in stukjes.
  3. Bak de uien, knoflook, tijm, peterselie en korianderzaadjes circa 15 minuten in de olijfolie op zacht vuur.
  4. Voeg tomaten, opgevangen en gezeefd tomatensap, de tomatenketchup, worcestershiresaus en witte wijn toe en laat het geheel circa 30 min. op zacht vuur sudderen tot het mengsel is ingedikt.
  5. Pureer de massa, voeg hierna de geraspte kaas toe en breng het op smaak met tabasco en zout. Laat het nog even op een zacht vuurtje staan totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer de tomatenfondue warm of lauwwarm met de dipsels.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Danielle

    Geweldig! Ik was nog op zoek naar een feestelijk vega ideetje voor een feest dat ik binnenkort ga geven… en ik geloof dat ik het nu hier heb gevonden 😀

  2. 🐐 Sanne

    Wat een geweldig idee! Ik vraag me af waarom je ons nog niet hebt uitgenodigd om dit te gaan eten, Billy :D! Scheelt een hoop buik- en onderkin vetjes als ik dit recept vergelijk met mijn recept voor Mexicaanse Kaasfondue :D!

  3. 🐐 Vivian

    Heerlijk,stond bij ons 2e kerst op menu.
    Eenvoudig doch voedzame maaltijd. Van het restant hebben we andere dag met scampies een lekker gerecht van gemaakt.

  4. 🐐 JB

    Leuk recept maar niet veel gezonder dan een kaasfondue met alle toegevoegde suikers uit de sauzen, ketchup worcestershirsaus en dan nog een dikke scheut wijn! Hier ga je niet van afvallen hoor.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate