Stressvrij Sinterklaas en Kerstinkopen doen

Stressvrij Sinterklaas en Kerstinkopen doen

Pfff.. Zie je het alweer voor je: Lange rijen met mensen bij iedere winkel waar alle cadeautjes ook nog eens ingepakt moeten worden. Het is om er gestrest van te worden! No worries, dit jaar ga jij met onze handige tips eens zonder stress je Sinterklaas- en Kerstinkopen doen!

1. Stop met het geven van vele cadeaus!

Toch nog even een kleinigheidje erbij kopen, want anders staat het zo lullig. Niet doen, less is more! Heb je een budget afgesproken hoeveel je uitgeeft met de kerst of sinterklaasinkopen, maak het je dan makkelijk door hier zo weinig mogelijk cadeaus van te halen, het liefst één.

Leg jezelf dus geen extra druk op schouders door voor iedereen meerdere cadeaus te kopen. Dit scheelt je een hele hoop tijd in de drukke winkels, daarnaast zijn de wat waardevolle cadeaus toch meestal de wat duurdere cadeaus die niet snel vergeten zullen worden.

2. Geef twee mensen die elkaar niet kennen hetzelfde cadeautje (ssst.. niet doorvertellen)

Het blijft lastig om cadeautjes te verzinnen voor iedereen, dus waarom geef je twee personen niet hetzelfde cadeau zonder dit van elkaar te weten? De feestdagen moeten om de gezelligheid gaan en niet om de stress die je krijgt van die lange dagen slenteren in de stad om het ‘passende’ cadeau voor iemand te vinden.

Een ander leuk idee is om twee vriend(inn)en een kaartje te geven voor hetzelfde concert of voorstelling waar jullie van houden. Dan kunnen jullie gezellig met z’n 3en ernaartoe gaan (vergeet natuurlijk niet om voor jezelf ook een kaartje aan te schaffen).

3. Koop slim al je cadeautjes online

Ga lekker met een kop groene thee (rustgevend) achter je computer zitten, zet een aantal webwinkels open in verschillende tabjes en koop heel handig en makkelijk als je cadeaus online. Je hoeft jezelf niet alle winkels in te slepen en je kunt op internet prijzen met elkaar vergelijken. Een aantal webwinkels waar wij vaak gebruik van maken zijn vind je hieronder:

 1. Boeken, DVD’s, Games en zelfs Speelgoed vind je makkelijk op bol.com (standaard 1,95 verzending en hebben tevens een inpakservice)
 2. Geef eens een orginele cadeaubon van Bongo cadeau. Vanaf 20 euro zijn er al bonnen voor een leuke dag weg. Je krijgt thuis een mooi doosje toegestuurd die je zo direct cadeau kunt geven.
 3. Bij de GroteSpeelgoedWinkel kun je terecht voor al het speelgoed dat je wilt kopen. Vanaf 75 euro wordt er gratis thuisbezorgd en ze pakken alle cadeautjes gratis voor je in!).
 4. Op de website van Fonq vind je de lekkerste geuren voor je partner en voor jezelf (ook belangrijk). Ook kun je hier natuurlijk terecht voor vele andere cadeaus, zoals digitale camera’s en een schuurmachine voor je vader 😉

Stress? Wie? Ik?

Kom je echt niet van je cadeau stress af, dan raden we je toch maar eens aan om je stressprobleem aan te pakken door één van onderstaande boeken te gaan lezen.

Aanbevolen8 reacties

 1. Deb
  18-11-2012

  Op marktplaats kan je ook heel veel leuke dingen kopen voor weinig en soms zijn speelgoed of andere dingen nog splinter nieuw.
  En het word ook nog eens thuis bezorgt of je moet het zelf gaan halen maar dat is een eigen keus 🙂

 2. Johanna
  18-11-2012

  Bij Bol.com is de verzending gratis als je voor meer dan 20 euro bestelt. 😉

 3. Yvonne
  19-11-2012

  Ik las recent een goed idee, om de kadootjes voor Sint en kerst niet bij de grote multinationals te kopen maar bij de plaatselijke zelfstandige. Bij de wereldwinkel vind ikzelf ook een goed idee. Soms maak ik ook gewoon iets zelf.

 4. Ester
  20-11-2012

  Handige tips. Wij doen nooit echt uitgebreid aan Sinterklaas, gewoon gezellig bij elkaar en voor ieder een kleinigheidje. Het gaat meer om de gezelligheid dan om cadeau’s, ook het beste uitgangspunt vind ik. Hebberigheid siert niemand.

 5. An
  26-11-2012

  Wij pakken lekker uit, hoe leuk is het niet dat je kinderen later fijn terugdenken aan de sinterklaasavonden met een zak vol cadeaus en warme chocolademelk en pepernoten? Ik vond het toen ik klein was altijd heel gezellig en die herinnering wil ik graag doorgeven aan mijn kinderen. Ik vind dat het niets met hebberigheid te maken heeft. Maar ik kijk wel waar de aanbiedingen zijn en in deze tijd heeft bijna geen enkele online speelgoedzaak verzendkosten (scheelt ook weer in de benzinekosten).

 6. simone
  23-11-2014

  Ik begin meestal in de zomer al met het kopen van de sinterklaas en kerstcadeautjes. Zo hoef ik in de ‘stressvolle’ periode niks aan cadeautjes te kopen. Ook de boodschappen voor de kerstdagen gaat hier zonder stress. Begin november neem ik al steeds wat aan houdbare spullen mee. ZO hoef ik alleen nog maar de verse en bederfelijk boodschappen te doen. En zelfs die doe ik zonder stress…..

 7. Liesbeth
  25-11-2014

  Wat ik heb ingevoerd toen onze zoon ouder werd: een middagje Sint-shoppen met het gezin. We gaan naar een plaats waar leuke winkels zijn (voor ieders budget), spreken op een bepaalde plaats af, gaan een uur lang onze gang, komen dan weer op de afgesproken plaats, kijken hoever ieder is en gaan weer een uurtje op pad. Dit herhalen we totdat ieder klaar is. 2 uur is daarbij vaak voldoende. Dit sluiten we af met een hapje eten: meestal pizzeria. Resultaat: we hebben allemaal een leuke middag, sluiten het gezellig af met z’n drietjes en hebben alle inkopen in 1 keer. Dit is echt onze nieuwe traditie en die bevalt heel goed.

 8. Vroon
  01-12-2015

  Wat wij al heel lang doen, sinds er geen gelovigen in huis zijn met Sint en we Kerst een andere lading vinden hebben dan commercieel gedoe. Een bordspelletjesavond met Sint, vooraf gegaan door gezamenlijk Sint lekkernijen zoals speculaas en chocolademelk etc. maken en die heel ongezond in plaats van avondeten gedurende de avond oppeuzelen. Dat geeft ook heel leuke en warme herinneringen. Met Kerst het huis een beetje versieren met wat dennengroen en kaarsjes en een onsje bling in het groen ed. Geen overdreven maaltijden, maar wel bijvoorbeeld naar de Kerstsamenzang of naar het weihnachtsoratorium of de levende Kerststal en zelfgebakken Dresdner Stollen maken. Ook weer veel sfeer en herinneringen zonder dat er kerststress en hebzucht in het spel zijn.

Laat een reactie achter

© 2016, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Maak je huishouden blij!
GRATIS Gids met stappenplan naar een leuker huishouden

Maak je huishouden simpel en leuk met Stofzuigerzen. Download onze gratis gids met 3 basics voor een leuker huishouden.
Ruim 20.000 lezers gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.