Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Recept: snelle lasagne – binnen 30 minuten op tafel

Dit recept voor een snelle lasagne bevat slechts 8 ingrediënten en staat binnen een half uur op tafel. Een makkelijke maaltijd is precies waar ik trek in heb vandaag. Bekijk hieronder hoe je deze lekkere lasagne maakt.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Snelle hap wegwerken

Je komt thuis na een lange werkdag, wilt op de bank ploffen en het laatste waar je aan denkt is koken. Je wilt wel gezond eten, maar dat kost tijd en dus heb je de app van thuisbezorgd al ingedrukt voordat je er erg in hebt.

Ho. Stop. Ho. Hier gaan we verandering in brengen.

Op Leukegeit.nl vind je de nodige makkelijke maaltijden. De recepten bestaan uit maximaal 8 ingrediënten en staan binnen een half uur op tafel (exclusief olie & specerijen – anders wordt het zo saai). Wel zo makkelijk.

Dit lekkere & makkelijke recept is een snelle lasagne. Boordevol groenten en mozzarella. Nu hoor ik je denken: lasagne duurt toch altijd een eeuwigheid voordat het klaar is? Niet als je de lasagnebladen van tevoren in stukken breekt en je de lasagne in een pan bereidt in plaats van in de oven.

En om de vaart er in te houden heb ik een timer gezet op 30 minuten. En wat bleek? Ik had nog 2 minuten op de klok over. Mission accomplished. ⏰

Ingrediënten voor de snelle lasagne

Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

  • olijfolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 teentjes knoflook
  • bakje champignons – in reepjes
  • 1 rode paprika en een wortel – in grove stukken gesneden
  • 1 pot pastasaus van zo’n 400-500 ml
  • 1 eetlepel oregano
  • 7 lasagnevellen – in grove stukken gebroken
  • 100 ml melk
  • een paar blaadjes basilicum
  • snufje cayennepeper of gedroogde chili vlokken – ik gebruikte een kleine theelepel (redelijk pittig)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Pers er 4 teentjes knoflook boven en voeg na 2 minuten de champignons, wortel en de paprika toe.
  2. Roer de knoflook, paprika, wortel en champignons door elkaar en voeg na een paar minuten de pot pastasaus toe samen met de melk, oregano, chili vlokken en optioneel een snufje zout.
  3. Meng alles weer even goed door elkaar en voeg de stukken lasagnevellen toe.
  4. Zet het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Laat de lasagne een kwartiertje sudderen op het lage vuur.
  5. Voeg in de laatste 3 minuten de basilicum en stukjes mozzarella toe en doe de deksel terug op de pan.
  6. De snelle lasagne is klaar zodra de mozzarella is gesmolten.

Oké – uitpuffen en genieten maar. Mij is het gelukt om de lasagne binnen 30 minuten op tafel te zetten. Ik ben heel benieuwd of jou dit ook gaat lukken.

Laat zeker even een reactie achter wat je van deze rubriek vindt en welk gerecht jij een volgende keer graag ziet verschijnen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

17 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jane

    Wat een geweldig idee..ik zoek ook naar snelle recepten voor na een drukke werkdag om klaar te maken.. Pitch is wel dat het snelle en gezonde maaltijden zijn.. momenteel ben ik ook bezig om iets minder vlees te eten en ben altijd op zoek naar lekkere vegetarische maaltijden. Dank je wel..

  2. 🐐 Danielle

    Lasagne ben ik gek op. Ik vind het krokante kaaslaagje altijd zo lekker, dat heeft dit recept niet volgens mij. Toch ga ik dit zeker maken binnenkort, want koken kan me niet snel genoeg gaan haha.

  3. 🐐 Nanda

    Heerlijk lijkt me dit recept!! Kun je de volgende keer eens iets maken met asperges?

  4. 🐐 Helga

    Jammer van die pot saus. Maar ik ga het vast eens proberen met zelfgemaakte saus. 🙂

  5. 🐐 Billy

    Hi Helga, leuk dat je het recept ook gaat maken. Ben benieuwd wat je er van vindt! Wat betreft de saus: ja en nee. Pastasaus hoeft niet altijd slecht te zijn. Ik check altijd de verpakking en de ingrediënten bestaan voornamelijk uit tomaten, oregano en wat zout. Je zou het inderdaad ook zelf kunnen maken, maar dan had ik het niet gered binnen een half uur. 😉

  6. 🐐 Marjan

    Leuk idee, maar ook jammer: ik hou zo van koken en voor mij is het hèt moment om weer even tot mezelf te komen na een dag hard werken. Ik vind het zo triest dat dat er voor de meeste mensen niet meer in zit: de tijd kunnen nemen om goed voor jezelf te zorgen. De tijd nemen om je maaltijd te bereiden is nl meer dan alleen zorgen dat het lichaam gevoed wordt en het lichaam r meer gevoed dan het voedsel alleen…..denk ik.

  7. 🐐 Billy

    Hoi Marjan, helemaal mee eens. Ik kom ook heerlijk tot rust als ik aan het koken ben. Even een mindfulness momentje. Toch heb ik lang niet altijd zin om iedere dag in de keuken te staan, althans niet te lang. Met deze makkelijke en snelle recepten wil ik je laten zien dat je én gezond én lekker kunt eten. Een win-win situatie toch? 🙂

  8. 🐐 Grieanne

    Hallo! Wat een leuk recept! Hoeveel pastasaus heb je gebruikt? Een pot saus is best een breed begrip ; )

  9. 🐐 Billy

    Hoi Grieanne, dankjewel! Klopt, ik heb een pot van 400 ml inhoud gebruikt. Iets in de trant van die grootte zou voldoende moeten zijn. 🙂

  10. 🐐 Frank

    Bedankt voor het recept!

  11. 🐐 Sangho

    Hoi Billy, wat een super idee! Ik heb ook een idee om mensen te helpen zelf dagelijks gevarieerd te koken. Mag ik je daar over mailen?

    Groet,
    Sangho

  12. 🐐 Billy

    Hoi Sangho, natuurlijk mag dat, leuk! Je kunt me mailen op [email protected]. 🙂

  13. 🐐 Eline

    Hoi Billy, dankjewel voor je recept!
    Ik heb het geprobeerd, en het was erg lekker. Het kostte mij wel 45 minuten ipv 30… Ook nog twee opmerkingen: De wortel in je ingredientenlijstje staat niet in het recept, en de basilicum wel in het recept en niet in je ingredientenlijstje. En toen ik het probeerde, plakten de stukjes lasagneblad aan elkaar, en werden ze veel minder snel gaar. Heb je daar nog tips voor?

  14. 🐐 Billy

    Hoi Eline, graag gedaan! Wat leuk dat je de lasagne gemaakt hebt, hopelijk lukt het de volgende keer ook in een half uur. 🙂 Goed dat je het zegt, ik heb de wortel en de basilicum toegevoegd. De stukken lasagne voegde ik beetje bij beetje toe en roerde de lasagne steeds door elkaar. Dit zorgde er bij mij voor dat lasagnevellen goed verdeeld waren en niet aan elkaar bleven kleven.

  15. 🐐 Karen

    Ik heb het vandaag gemaakt en het was heel erg lekker! Ik woon alleen en dan vind ik lasagne maken al snel te veel gedoe, dus dit is echt een ideaal alternatief. En klaar in 33 minuten! 😉

  16. 🐐 Marije

    Was smullen en lekker snel! Mn oudste zoon gaf de lasagne een 9,6…

  17. 🐐 Billy

    Wauw, wat leuk om te horen Marije! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate