Schrap deze 4 dingen om je huis écht op te ruimen

Schrap deze 4 dingen om je huis écht op te ruimen

Je wilt je huis opruimen, maar het lukt je gewoon niet altijd. Door deze 4 dingen te schrappen gaat het je lukken. Hoe dit je gaat lukken? Dat laat ik je hieronder zien!

1. Schrappen van frutsels

Frutsels maken een huis persoonlijk. Teveel frutsels en kleine spullen maken je huis ook rommelig en dat maakt je huis heel onrustig. Daarom is het goed om zoveel mogelijk overbodige frutsels te schrappen.

Pak een krat en loop iedere ruimte in huis na op overbodige frutsels. Wat overbodig is? Alle kleine spullen waar je niet persé meer iets mee hebt. Een aantal voorbeelden:

  • een afschuwelijk souvenir uit Griekenland die je 10 jaar geleden van een vriendin hebt gekregen
  • papiertjes met aantekeningen die overal door huis slingeren
  • losse kabels, bakjes en lege koekverpakkingen

Je kunt best zonder dit soort dingen. Of je kunt ze een andere bestemming (in huis) geven. Ben je echt ergens heel erg aan gehecht? Dan is het natuurlijk aan jou of je dit wilt houden of wilt schrappen.

2. Schrappen van spullen

In lijn met hierboven is het schrappen van een overbodigheid aan spullen iets wat je heel erg gelukkig gaat maken. Minimaliseer er op los in huis en je zult je vrijer en blijer voelen. Dit artikel gaat je hier goed bij helpen.

Verder is het belangrijk dat je na deze minimaliseerronde jezelf behoedt voor het kopen van nieuwe impulsaankopen. Ga je er regelmatig op uit om de schappen van winkels af te gaan op zoek naar nieuwe accessoires en hebbedingetjes? Herinner je jezelf er dan continu aan dat een leger huis zorgt voor meer rust. Niet alleen meer rust in huis, maar ook in je hoofd.

schrappen - opruimen van je huis

3. Schrappen van nutteloze gedachten

Heb je geen zin om aan de slag te gaan in huis en voel je veel weerstand? Schrap de gedachten dat je nergens zin in hebt en doe iets heel kleins. Had je plannen om het hele huis op te ruimen, maar kun je jezelf er niet toe zetten? Ruim dan bijvoorbeeld alleen de woonkamer op of zelfs alleen een kast.

Je zult merken dat het steeds leuker wordt om iets uit te voeren. Iets doen is altijd beter dan niets doen als het aankomt op jezelf discipline bijbrengen.

4. Schrappen van onnodige taken

Je doet overbodige dingen. En die overbodige dingen zorgen ervoor dat je niet echt vooruit komt en altijd maar bezig bent met het onderhouden van je huis.

Wat voor dingen? Voornamelijk het uitvoeren van inefficiënte taken, omdat je het altijd op deze manier gedaan hebt. Nog steeds in dezelfde frequentie de badkamer schoonmaken, terwijl je kinderen het huis uit zijn. Het verzameln van kledingstukken die door het hele huis verspreid liggen, omdat je jezelf nog steeds niet hebt aangeleerd om gedragen kleding op één plek te verzamelen.

Bepaal welke taken in huis essentieel zijn voor het bereiken van je doelen. En de rest moet je uit je leven zien te werken. Meer lezen hoe je dit aanpakt? ➡️  Slimmer werken – waarom je 80% van je taken moet schrappen

Schrap de ellende uit je leven

Door te schrappen kun je je leven oneindig veel leuker maken. Zolang je de zaken schrapt die je naar beneden houden.

Minder meuk, meer leuk cursusIn deze praktische online cursus Minder meuk, meer leuk ga je stap voor stap in de richting naar een simpeler leven met meer rust, een opgeruimder huis en meer succes.

Lees hier meer over deze online cursus…

Aanbevolen

één reactie

  1. Trudy
    15-08-2017

    Ik ben al een tijdje bezig met het schrappen van onnodige spullen en klusjes. Ik wel nu de rest van het gezin nog. En famillie en kennissen. Hoe minder ik koop hoe meer ik krijg van ze lijkt wel

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis eboek om je huis schoon & opgeruimd te houden (+ handig schoonmaakrooster)

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.