Minder straling in huis – 10 simpele tips

Minder straling in huis – 10 simpele tips

Of straling van je mobieltje of van het wifi internet nu schadelijk of onschadelijk is blijft onduidelijk. Totdat er meer duidelijkheid is kun jij stappen nemen om de hoeveelheid straling in je huis te beperken. Wij hebben 10 simpele tips.

De asbest van de toekomst

Elektrosmog en ‘de asbest van de toekomst’. Enkele namen die worden toegekend aan de toenemende hoeveelheid elektromagnetische straling waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

Mobiele telefoons, WiFi routers en ontvangers, hoogspanningsmasten en alle andere apparaten die één of andere vorm van elektromagnetische straling uitzenden zouden schadelijk kunnen zijn. Buiten het veroorzaken van vage klachten zoals moeheid en hoofdpijn, zijn er onderzoekers die uitwijzen dat deze straling cellen aantast en op de lange termijn zelfs kanker kan veroorzaken.

Wat gaan we eraan doen?

Tja, wat kún je eraan doen. We zijn massaal verslaafd aan draadloze communicatie (mezelf inbegrepen), en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Daar komt bij dat een groot deel van de straling die door je huis raast niet eens afkomstig is van jouw apparatuur. Ook de WiFi netwerken van de buren zijn actief wanneer jij niet eens WiFi hebt.

De straling in je huis volledig elimineren is dus niet te doen, tenzij je een bijzonder goede band met je buren hebt of geen buren hebt. Wat je wel kunt doen is bewuster omgaan met apparatuur die straling afgeeft, en de blootstelling minimaliseren door middel van de onderstaande tips.

Zo beperk je straling in huis

De onderstaande tips helpen je de mogelijk gevaarlijke straling in huis eenvoudig te beperken.

 1. Zet je draadloze router op een automatische tijdschakelaar zodat hij ‘s nachts uitschakelt. Hiermee voorkom je dat je ‘s nachts wordt blootgesteld aan je eigen netwerk. Ja, de naburige netwerken blijven actief, maar de effecten van straling hebben een cumulatief effect. Bovendien is de kans groot dat de straling van je eigen router het sterkste is.
 2. Zet je router op een plek waar niet zo actief geleefd wordt. Zet hem dus niet onder je bureau als je veel thuis werkt, maar plaats hem bijvoorbeeld in een verre hoek van de kamer.
 3. De straling van WiFi tegenhouden of verminderen in huis is mogelijk. Plug een vaste pc aan de kabel in plaats van gebruik te maken van het WiFi netwerk. Dit is veiliger, is soms sneller, en kost nog minder energie ook.
 4. Straling wordt tegengehouden door aluminiumfolie. Wikkel de antenne van je router in folie en bekijk of je nog steeds bereik hebt op de plekken waar het nodig is. Zo ja, dan heb je een gedeelte overbodige straling uitgeschakeld.
 5. Leg je mobiele telefoon ‘s nachts niet in de slaapkamer en zéker niet op je nachtkastje. Doe je dit wel (vanwege de wekkerfunctie bijvoorbeeld), schakel de straling dan uit door je telefoon in vliegtuigmodus te zetten.
 6. Draag je mobiele telefoon zo weinig mogelijk dicht tegen je lichaam aan. Een paar uur een telefoon in een mannelijke broekzak heeft bijvoorbeeld al negatieve effecten voor de zaadproductie. Stop je mobiel bijvoorbeeld in een tas, en leg hem wat verder weg als je thuis komt.
 7. Wanneer je een nieuw gesprek begint zendt je mobiel de meeste straling uit. Wacht dus tot de verbinding gelegd is voordat je je mobiel tegen je hoofd houdt.
 8. Hebben je buren hun router naast jouw slaapkamer geplaatst? Vraag hen dan eens om de bovenstaande maatregelen te nemen (zoals de tijdschakelaar) of vraag of ze de muur op die plek willen bekleden met wat folie.
 9. Kies voor een vaste telefoon in plaats van draadloze DECT telefoons. Werk je wel met DECT huistelefoons? Plaats dan één basisstation op een plek waar mensen niet lang zijn. Bekijk hier een overzicht van alle vaste huistelefoons..
 10. Wees je bij de aanschaf van nieuwe apparaten bewust van de extra straling waaraan het apparaat je zal blootstellen, en neem dit mee als factor in je aankoopbeslissing.

Deze tips helpen je om de hoeveelheid elektrosmog in je huis te minimaliseren. En hoewel je altijd zult worden blootgesteld aan straling, kun je de kracht van de straling verminderen gedurende het grootste deel van je dag. Wil je meer lezen over elektrosmog? Op deze website lees je meer tips om blootstelling aan straling te voorkomen.

Blijf rustig

Hoe meer je leest over de mogelijke schadelijke effecten van elektrosmog, des te vervelender het wordt dat er zoveel onduidelijkheid bestaat. In de komende jaren zullen we er waarschijnlijk achter komen welke effecten deze straling nu werkelijk heeft op ons leven en op onze wereld.

Tot die tijd is ons advies, blijf rustig, doe wat je kunt doen en laat het los. Stress is nog altijd schadelijker dan een beetje WiFi straling!

16 reacties

 1. esje
  08-01-2013

  wat fijn dat jullie aandacht besteden aan dit onderwerp.
  als je perse met een dect wilt telefoneren kies dan voor een telefoon waar de eco-plus dect functie op zit. Steeds meer merken ((oa orchid en een aantal toestellen van siemens) hebben deze functie. scheelt aanzienlijk in straling en stroomgebruik.

  kijk uit met aluminiumfolie. het is waar dat het straling tegenhoudt, maar het reflecteert de straling ook. zit er bijvoorbeeld een klein gat (lek) in het folie (ontstaat snel als je het gebruikt) dan kan het signaal er door reflectie versterkt uit ontsnappen.

  goed artikel!

 2. Karin
  08-01-2013

  Dank voor de tip over de vliegtuigmodus; nooit geweten. Inderdaad; soms gebruik ik mijn mobiel als wekker, als ik niet thuis ben. Verder heb ik bij allerlei stralingsapparaten, zoals magnetron, radio, pc, telefoon, tv een zwarte toermalijn liggen. Ook zou bergkristal, rozenkwarts en woestijnroos helpen. Tips over toepassing en verzorging van deze stenen vindt je op http://www.hetsteenhuis.nl/default.asp?id=191

 3. dik willesmen
  27-02-2014

  gewoon alles elektrische apparaten
  met draad aan sluiten telefoon pc

 4. Chinta M.L.Koster
  27-09-2014

  Ik heb buren die een huis vol hebben met alles wat met elektra te maken heeft.Het is onbespreekbaar om hen uit te leggen dat mijn huis constant onder hoge straling staat.Ik kan met mijn hoog sensitieve elektrogevoeligheid geen kant meer op.De pulserende invloeden van zijn apparatuur starten ‘s morgens om half 6 en stoppen in de late avonden zetten mij constant onder zware stroomaanvallen die aura migraine, tinnitus, tintelingen vanuit de benen omhoog lopend door hele lichaam veroorzaken.Hartkloppingen en geborrel in de darmen maken het gevoel dat alle cellen in het lichaam beroerd worden.Gevoel is het makkelijkst te duiden als onder stroom te staan.Ik ben doodziek.Ik kan allen nog ontladen door buiten in natuur te gaan wandelen. Ik leef gezond, voed me gezond, rook en drink niet, gebruik nauwelijks elektra, geen spaarlampen, geen tv etc etc Wat kan ik nog doen met folie? Alvast dank voor de gevraagde aandacht.mvg

 5. Dick
  29-10-2014

  ik hoorde op het elohimcentrum dat aluminium folie over de dect telefoon heenleggen een goede leerzame proef is; zo gezegd zo gedaan aluminium folie over de dect telefoon gelegd
  dus niet eromheem frommelen gewoon een baan folie erover leggen
  gevolg de hele folie is vol met gaatjes geschoten door de dect telefoon; je weet niet wat je ziet.
  Agressieve energie van zon telefoon zeker niet gezond

 6. Chinta M.L.Koster
  21-04-2015

  Ik zie je reactie nu pas maar ik geloof onmiddellijk dat er gaten in de folie zijn geschoten. Dat woordje “geschoten” is heel toepasselijk, want als ik mensen duidelijk probeer te maken wat die straling me aandoet geef ik ze het antwoord dat het “voelt” als of er gaten in mijn lichaam worden geschoten.
  Ik probeer dan ook om op de verschillende sites die ik tegenkom, per toeval of niet, mijn beleven rondom dit gebeuren te openbaren.
  Het blijft een kwetsbare toestand waarin de gevoeligen verkeren.mvg

 7. Janneke
  13-05-2015

  Heb bedraad internet, ben nauwelijks maar heb wel last van mijn computer. Had een goedkope nieuwe (Asus) gekocht die weinig straling gaf maar langzaam werkte. Ingeruild voor een wat snellere, duurdere maar die geeft best wat straling. Ik heb hem een metertje bij me vandaan en in een geaard stopcontact.
  Heeft er iemand een idee wat ik er nog aan kan doen of wat een computer met weinig straling is.

 8. esje
  16-06-2015

  Aan Janneke:kan jouw computer in de vliegtuigmodus? dan komt er als het goed is geen electromagnetische straling van af. kabelinternet werkt dan nog wel. Of zijn het de electrische velden waar je last van hebt? daar zijn andere oplossingen voor.

 9. Janneke
  23-08-2015

  Vliegtuigmodus weet ik niet. Zal eens kijken. Dank voor te tip. Ik merkte echt het verschil tussen een hele oude computer (giga veel straling, dat ik helemaal elektrisch werd), een nieuwe die nauwelijks straling gaf en deze die wel behoorlijk wat straling geeft. Voel het echt bij mn voeten en dat het brandt in mijn schouders. Heb trouwens een plat beeldscherm dus daar ligt het niet aan. Sinds vorig jaar eigen internet, daarvoor thuis geen last.
  Merk niet dat zwarte toermalijn helpt. Schijfjes van dooozz werken bij mij beter tegen de wifi buiten de deur dan tegen de computerstraling.
  Zag net dat ik het verkeerd getypt had. De (goedkope) packard bell gaf nauwelijks straling, mijn huidige Asus juist veel. Weer een nieuwe kopen is ook weer zo wat en een hoop geld.
  Nu bleek ik ook op aardstralen te slapen. Kan misschien wat schelen als ik wat beter in mn energie zit.

 10. Nicolaas de Ridder
  17-10-2015

  als je aluminium folie om een dect telefoon wikkelt
  en laat dit een poosje zitten dan zit het aluminium folie vol met gaatjes
  De tect telefoon schiet met pulzen gaatjes in de folie.
  Als je deze proef gedaan hebt dan is duidelijk voor de meesten dan dit niet goed is voor mensen natuurlijk.
  Je kunt straling, electra-smog sterk verminderen door toermalijn in afgesloten potjes in een netwerkje te zetten dat dan electro sog afzuigt.
  Dit is net als het openen van kristallen iets dan je doet met een kristalmeester.

 11. Tessa
  17-11-2015

  Weet iemand hoe het zit met het aantal MB’s internetverbinding, en de straling die daar vanaf komt? Ik heb nu twee Wifi’s, één van 40 MB en één van 60 MB. Over twee weken vervallen deze, en wordt het er één van 120 MB. Is meer MB’s meer straling?

 12. Janneke
  30-03-2016

  Volgens mij heeft die vliegtuigmodus meer te maken met mobieltjes en draadloos internet dan met de computer dus ik denk dat ik daar eigenlijk niks aan heb.

 13. Marjan
  05-04-2016

  Voor Chinta en andere hypergevoelige mensen: in de anthroposofische geneeskunde wordt gebruik gemaakt van o.a. solumolie, via je arts ws te bestellen of probeer het anders zelf bij de Duitse Schlossapotheek. Van turf worden ook beschermende kledingstukken gemaakt. Ideaal zijn deze oplossingen niet maar alle beetjes helpen. fijn artikel…ook bedankt voor de reakties…handzaam!!!

 14. johan
  03-08-2016

  Als je zoekt naar tips en tricks en een overzicht van artsen/therapeuten die stralingsdeskundig zijn, kijk dan eens op http://ikheblastvanstraling.nl

 15. H.
  24-06-2017

  Wij hebben een router die plat is een geen antenne heeft. Ik weet niet waar de straling het sterkst is. Moet ik het hele kastje omwikkelen met aluminiumfolie?? De achterkant met draden niet neem ik aan..

 16. Ansie
  25-06-2017

  Weet al een tijd dat ik hypergevoelig ben voor elektromagnetische straling. Naast verhoogde hartslag, tinitus, duizeligheid , slecht slapen en spanning is er nog een probleem bijgekomen. Het volgende; bij gebruik van elektrische apparaten stoppen deze willekeurig, zonder dat ik ze uitzet en er is geen sprake van stroomuitval. Als ik dan de schakelaar uitzet en na enkele uren het apparaat aanzet werkt het soms weer. Vaak duurt het veel langer, daardoor heb ik meerdere apparaten vervangen, terwijl ze uiteindelijk niet stuk waren. Wie kent dit probleem en wat is hier aan te doen? Het is behoorlijk lastig en het gebeurt steeds vaker.

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis eboek om je huis schoon & opgeruimd te houden (+ handig schoonmaakrooster)

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.