Makkelijk recept – mac en ‘cheese’ met bloemkool

Makkelijk recept – mac en ‘cheese’ met bloemkool

Dit recept voor mac en cheese met bloemkool is heerlijk comfort food. Je wilt er waarschijnlijk vandaag al mee aan de slag. In dit recept maak ik een vegan saus van onder andere bloemkool. Gezond en lekker - en dat allemaal binnen 30 minuten op tafel.

Vegan mac en cheese

De lijst met makkelijke recepten wordt langzaam groter en groter. Gisteren maakte ik deze vegan mac en cheese met bloemkool. Ik moest en zou dit recept met je delen, het is namelijk zo ontzettend lekker geworden. De kaas in dit recept is geen echte kaas, maar gemaakt van een heleboel bloemkoolroosjes en edelgistvlokken.

Een bus edelgistvlokken koop ik altijd bij de Ekoplaza, maar mocht je geen bio winkel in de buurt hebben dan raad ik je aan ons eens online te kijken (zoals hier). Bij andere supermarktketens ben ik edelgistvlokken nog niet tegen gekomen.

Wil je trouwens gewoon liever echte kaas gebruiken? Voeg dan in plaats van de edelgistvlokken 70 gram Parmezaanse kaas aan het recept toe.

Mac en cheese is fastfood eten tot het uiterste. Normaal kook je een lading macaroni en maak je er een romige kaassaus bij – echt comfort food. Voor deze versie maken we dus onze eigen saus van onder andere bloemkool, citroensap, edelgistvlokken en de nodige specerijen – nog steeds heel hoog op de comfort food ladder.

Dit makkelijke recept bevat slecht een handjevol ingrediënten en stond bij mij weer binnen 30 minuten op tafel. Hieronder zie je hoe ik te werk ging.

vegan mac en cheese

Ingrediënten – vegan mac en cheese

Aantal: 2 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

  • 160 gram (volkoren) macaroni
  • 1 middelgrote bloemkool – in roosjes gesneden
  • 80 gram diepvries tuinerwten
  • 1 rode ui
  • 8 flinke eetlepels edelgistvlokken – of 70 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 80 ml water
  • 70 ml olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of 2 rauwe teentjes knoflook)
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • optioneel: koriander of peterselie als garnering

vegan mac en cheese - makkelijk recept

Bereidingswijze:

  1. Breng een grote pan met water, de bloemkoolroosjes en wat zout aan de kook. Kook de bloemkool voor zo’n 10-12 minuten, totdat de roosjes beetgaar zijn. Voeg tijdens de laatste twee minuten de tuinerwten toe. Giet de bloemkool en de tuinerwten af en spoel na onder koud water.
  2. Kook ondertussen de macaroni alvast volgens de verpakking gaar.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes samen met de tuinerwten en de overige ingrediënten -op de macaroni na- in een keukenmachine en pureer de ingrediënten tot er een gladde saus ontstaat.
  4. Pak een koekenpan en bak hier de vegan mac en cheese nog even kort in aan. Dit zorgt ervoor dat de saus lekker warm wordt en goed wordt opgenomen door de macaroni.

vegan mac en cheese recept

Deze vegan mac en cheese is gezond, snel klaar en kent een verrassend lekkere smaak. Het was een feestje om te eten. Ik ben heel benieuwd of jij dit makkelijke recept binnenkort ook gaat maken? 🙂



3 reacties

  1. Patricia
    20-06-2017

    Ik zit nu nog in mijn koolhydraadvrije challenge maar sla dit recept op en ga hem over een tijdje zeker eens uitproberen.

  2. Bieke
    20-06-2017

    Holland and Barrett / de Tuinen heeft verkoopt ook edelgistvlokken
    ik kook de groenten altijd in een bodempje water wat al aan de kook is en bewaar het nat voor de soep of drink het afgekoeld op of giet het bij een thee, ligt aan de groenten. Bieke

  3. Marianne
    29-06-2017

    Lekker en voedzaam recept! Goede tips Bieke!

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis schoonmaakrooster + eBoek om je huis schoon & opgeruimd te houden!

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.