Geld besparen in 2 stappen – praktische checklist

Hoe kun je op een makkelijke manier geld besparen en je financiën beter op orde hebben? Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt die je helpt om makkelijk en snel veel geld te besparen.

Geld besparen in 2 stappen - praktische checklist

Geld besparen – Het levert je eenvoudig veel geld op

Door zo nu en dan je geldzaken onder de loep te nemen kun je behoorlijk wat geld besparen. Geld voor een lekker etentje met vrienden, een weekend weg naar Parijs, geld om je spaarrekening te spekken of je kunt het geld gebruiken om lekker een weekje te genieten van de zon op Ibiza.

Het klinkt allemaal erg mooi, maar hoe doe je dat dan? Simpel, kijk wat je nu betaalt voor je huidige verzekeringen, energieleverancier en internet/tv aanbieder en kijk of je hierop kunt besparen. Hieronder helpen we je op weg om te kijken of overstappen loont.

Stap 1: Kijk kritisch naar je abonnementen (zoals TV en internet)

Breng je vaste lasten verder naar beneden door te kijken of je geld kunt besparen op je lopende abonnementen. Pak je bank- en CreditCard afschriften erbij en bekijk welke bedragen er maandelijks of jaarlijks worden afgeschreven. Ga vervolgens aan de slag om geld te besparen:

  • Schrap nutteloze kranten- en tijdschrift abo’s en lees de krant eens in een koffiezaakje of op internet.
  • Kijk of je maandelijks op je energiekosten kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Geen colporteur aan de deur, je kunt het gewoon zelf uitzoeken en het is zo gepiept.
  • Stap over op een goedkoper alles-in-één abonnement (tv-internet). Dit kan je maandelijks soms wel tien euro of meer besparen (=120 euro per jaar)
  • Zeg loterijen of je kraskaart verslaving op, of beperk het tot één loterij.
  • Bekijk of het loont om over te stappen met je huidige TV abonnement. Wij hebben zelf geen tv meer, maar overstappen kan zo al 120/150 euro per jaar opleveren.
  • Loopt je telefoon contract ten einde? Dan is het misschien eens een goed moment om over te stappen op een sim-only abonnement. Scheelt je zo weer een paar tientjes in de maand. Ca-tching!
  • Stop met het teveel betalen van je internet abonnement. Heb je die snelheid echt nodig? Wij runnen Stofzuigerzen gewoon op een gemiddeld abonnement van Telfort. Lekker voordelig en het werkt als een tierelier.

Je ziet dat je met het overstappen naar een andere verzekeraar en het opzeggen van lopende abonnementen maandelijks eenvoudig veel geld kunt besparen. Begin met vergelijken, je financiën worden er een stuk flexibeler van.

Stap 2: Vergelijken van je huidige verzekeringen

  • Ieder jaar t/m oudejaarsdag heb je de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Een overstap naar een andere zorgverzekeraar kan je maandelijks zomaar tien of twintig euro opleveren. In een aantal gevallen zelfs enkele tientallen euro’s. Schuif je het overstappen voor je uit, dan zit je weer een jaar vast aan je (misschien wel te dure) zorgverzekering. Check dus snel of je kunt besparen, het kost je slechts een paar minuten.

Wij checken onze verzekeringen en abonnementen jaarlijks via Pricewise en stappen regelmatig over om zo meer geld te besparen. Zo zijn we onlangs overgestapt naar een nieuwe autoverzekering (met betere voorwaarden én zonder eigen risico) en besparen nu weer 14 euro extra per maand. Bekijk wat de beste optie voor jou is en stap direct over:

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis eboek om je huis schoon & opgeruimd te houden (+ handig schoonmaakrooster)

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.