Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

6x geheime opbergplekken in huis ontdekken

Het is een bekend probleem: meer spullen dan opbergplekken hebben. De berging staat vol en ook de garage puilt uit van alle spullen. Met onze praktische tips ontdek je geheime opbergplekken in en rondom jouw huis.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Berg die beestenboel op

Laat de krokodillen onder je bed plaats maken voor het opbergen van spullen, want deze ruimtes zijn ideaal om op te vullen met spullen die je niet vaak gebruikt.

Leg natuurlijk niet alles klakkeloos onder je bed of bank, maar schaf lage bakken aan op wieltjes (zoals deze op fonq). Hier kun je van alles in doen, zoals winterkleding (of in de winter, zomerkleding), kleding voor speciale gelegenheden; dekbedden die over zijn; knuffels van vroeger etc.

Probeer de bakken altijd met wieltjes te kopen. Je kunt de bakken tijdens het schoonmaken gemakkelijk onder je bed of bank wegrollen.

2. Achter slot en grendel

De meterkast, daar kom je eigenlijk nooit. Maar toch neemt de kast zeker één (en misschien wel twee) vierkante meter in beslag. Daarnaast wordt alleen de onderkant gebruikt voor allerlei meters, maar bovenin is de ruimte vrij gelaten.

En laten we dat nou juist kunnen gebruiken. Hang haken op in en meterkast en hang hier bijvoorbeeld jassen, tassen of sjaals aan op. Niemand die het ziet en jij hebt weer meer bergruimte gecreëerd.

Nog een tip: parkeer de stofzuiger in de meterkast, daar is (bijna) altijd wel plaats voor. Zorg er natuurlijk wel voor dat de deur makkelijk dichtgaat en je makkelijk en veilig bij de meters kunt komen.

3. Bagage – waar laat je het?

Ja – we verzamelen de nodige spullen om ons heen. Sommige dingen nemen ontzettend veel plek in, maar kun je niet weg doen omdat je ze simpelweg nodig hebt. Koffers en reistassen zijn daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt ze slechts een paar keer per jaar en de rest van het jaar staan ze in de weg en nemen veel plek in.

Probeer daarom je koffers zoveel mogelijk vol te stoppen met spullen die je zelden gebruikt, maar ook niet weg kunt doen. Bijvoorbeeld kampeerspullen, strandbaddoeken, sierkussens die volgens seizoen pas weer leuk zijn of boeken die je nog eens uit moet zoeken.

Een nog betere manier om direct van al die spullen af te zijn. Althans, zo veel mogelijk. Lees je eens in over ultra light backpacken. Lees ons eerdere artikel hierover eens en bekijk ook gelijk het ultra light backpack artikel op soChicken.

4. Maatwerk achter de kast

Wie een huis met een houten vloer heeft, heeft ongetwijfeld ook plinten. Hartstikke mooi, maar al je meubels staan zo’n twee à drie centimeter van de muur af door de breedte van de plinten. Maar laat dat nou eens een perfect opbergplekje zijn. Bijvoorbeeld posters die je strak op wilt bergen of een prikbord wat nog aan de muur bevestigd moet worden: alle platte dingen passen tussen de muur en het meubel in.

En wat is het mooie hiervan? Niemand die ziet dat jij deze centimeters stiekem gebruikt om dingen op te bergen. Handig toch.

5. Opbergen achter de gordijnen

Heb je dubbele gordijnen, dan heb jij een mooi opbergplekje te pakken. Lange, dunne onhandige dingen zoals ramenwissers, de strijkplank, een dweil of opklapbare stoelen passen hier goed achter, zonder dat je ze ziet. De siergordijnen of vitrage valt er immers overheen.

6. Opbergen in de tuin

Heb je geen schuur, dan mis je de nodige opslagruimte. Maar niet getreurd, ook een heel klein tuintje of balkon kan als handige opbergplek fungeren.

Bij de meeste bouwmarkten, tuinwinkels en online zijn speciale buitenkasten te koop, voor in de tuin of op het balkon. Stop deze kasten vol met spullen die buiten kunnen staan, bijvoorbeeld plastic servies, vazen, kaarsenhouders of andere prullaria. Deze kasten zijn afsluitbaar, waardoor er geen water bij komt.

Opgeruimd staat netjes. Benieuwd naar meer opruimtips voor kleine ruimtes? Bekijk dan zeker onderstaande boeken en lees dan dit artikel nog eens door hoe je je huis opgeruimd houdt met kleine ruimtes.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 vroon

    Hoe groot is jullie meterkast?? Zo groot als een badkamer?? In de meeste huizen is hij maximaal 60 cm. breed en 30 tot 40 cm. diep. En zit vol met meters, modems en soms ook nog een kleine HR ketel. 60 x 40 is 0,24 m2. (krap een kwart van een vierkante meter). In oude huizen zit hij soms in een voormalige bezemkast of trapkast, en dan kan je hem inderdaad wel gebruiken om jawel, bezems en stofzuiger ed. in te parkeren en wat planken en haken voor ander spul.

  2. 🐐 Jose

    De onze is ook klein .
    Wel handig om mutsen handschoenen in bewaren. Plankjes in maken

  3. 🐐 Kely

    Jassen ed zou ik toch echt niet in de meterkast hangen… Erg brandgevaarlijk.

  4. 🐐 Evelien M

    Ook de meterkast moet stof vrij gehouden worden, wegens brandgevaar! Ik deed vroeger alleen mn kaftpapier in, maar dat is ook brand gevaarlijk, dus heb er alleen mn belankste papieren van bedrijven hangen aan de binnenkant van de deur en elk jaar bekijk ik wat weg kan.
    Het is meestal van bedrijven gemeente, electrische bedrijf waar je bij zit. En waar je water bedrijf zit, alles van bedrijven waar je een meterkast voor nodig is. Gemeente reiniging ook! Anders raak je het alleen maar kwijt.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate