Duidelijkheid met een familie agenda

Duidelijkheid met een familie agenda

Wanneer je samenwoont met meerdere mensen is het handig om een familie agenda bij te houden. Het is niet ingewikkeld, maar zorgt wel voor heel veel duidelijkheid.

Hang een Whiteboard in de keuken

Gebruik een whiteboard of een beschrijfbare glasplaat (van bijvoorbeeld IKEA). Hang het op in de keuken en spreek met elkaar af dat alle evenementen, herinneringen en afspraken op het bord worden genoteerd.

Op deze manier schep je duidelijkheid in het gezin. Nieuwe afspraken kan iedereen bijvoorbeeld noteren in zijn eigen agenda. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Ook makkelijk voor boodschappen

Je kunt het bord ook gebruiken om je boodschappen te noteren. Schrijf bijvoorbeeld direct ‘melk’ op zodra er geen melk meer is. Dan hoef je niet meer zo lang na te denken over je boodschappenlijstje als je deze week boodschappen gaat doen.

Het kan ook digitaal met Google Calendar

Het is ook mogelijk om een familie agenda digitaal bij te houden met bijvoorbeeld Google Calendar. Als ieder gezinslid een eigen Google Calendar bijhoudt kun je ze uitnodigen voor nieuwe afspraken. Op die manier verschijnen deze afspraken direct in hun eigen agenda!

Door gebruik te maken van een familie agenda kan iedereen op zijn eigen tijd en tempo belangrijke data overnemen of doorgeven en weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Lekker makkelijk!Reacties

  1. Christian
    12-10-2009

    Nog handiger dan iedereen een eigen agenda bij Google aan te laten leggen is een gespecialiseerde gezinsagenda, zoals deFamilieAgenda.nl. Die is ook gratis en je hebt in een oogopslag een overzicht van alle (gezamenlijke) afspraken van het hele gezin. Natuurlijk is deFamilieAgenda ook gratis.

  2. Majoh1966
    12-09-2011

    Wij kopen bij de Euroland zo’n lange kalender, en die hangt het hele jaar aan een haakje in het toilet. Afspraken schrijven we er allebei op, verjaardagen ook (die worden elk jaar weer overgeschreven op de nieuwe kalender). En erboven hangt een prikbord waarop eventueel te bezoeken evenementen worden geprikt.

Laat een reactie achter

Onderdeel van soChicken Studios

Maak je huishouden blij!
GRATIS Gids met stappenplan naar een leuker huishouden

Maak je huishouden simpel en leuk met Stofzuigerzen. Download onze gratis gids met 3 basics voor een leuker huishouden.
Ruim 20.000 lezers gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.