De makkelijkste (en meest lonende) bespaartip van het Jaar!

De makkelijkste (en meest lonende) bespaartip van het Jaar!

Soms is het leven zo simpel. Afhankelijk van je situatie kun je namelijk een paar honderd euro besparen in het nieuwe jaar. En dat kun je regelen door wat zaken te vergelijken en een paar keer op je muis te klikken!

Check of je te veel gaat betalen voor je zorgverzekering

In het nieuwe jaar gaan de zorgpremies voor de meeste mensen weer omhoog. Komend jaar met gemiddeld 9 euro per maand, maar wist je dat je als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar een hoop geld kunt besparen? Het kan zijn dat jouw premie flink omhoog gaat, terwijl je bij een andere aanbieder veel goedkoper uit kunt zijn.

Er zijn websites (zoals het onafhankelijke Pricewise) waarop je alle zorgverzekeraars kunt vergelijken. Je kunt dan precies invullen wat jouw situatie is, en welke dekking je wilt voor jou en je gezin.

Vervolgens krijg je direct een overzicht van de beste zorgverzekeraars met de meest voordelige premies. Je kunt ze vergelijken op basis van prijs, dekking en beoordeling door klanten.

Een handige bespaartip voordat je gaat overstappen

Regel jij de zorgverzekering voor jezelf, je partner en eventueel ook je kinderen? Wees dan extra slim. Soms is het namelijk veel voordeliger als jij en je partner los van elkaar overstappen, dan wanneer jullie je als compleet gezin laten verzekeren.

Zo kan de persoon met de beste dekking kiezen om de kinderen mee te laten verzekeren. De kinderen krijgen dan gratis een uitgebreide dekking. Als de ander dan overstapt naar een verzekering met een lagere dekking kan dit enorm schelen.

Soms ben je oververzekerd simpelweg omdat je meeverzekerd bent in het pakket. Dat is niet nodig, want het kost nauwelijks extra moeite of administratie om bij aparte aanbieders verzekerd te zijn!

Je hebt nog t/m oudejaarsdag om te besparen!

Ben je van plan om te bekijken of jij geld kunt besparen? Wacht dan niet te lang. Je hebt namelijk tot en met oudejaarsdag om over te stappen. Na die tijd zit je opnieuw vast aan een jaarcontract bij je huidige aanbieder.

Wil je nu binnen twee minuten weten of je kunt besparen, en binnen een paar klikken overstappen? Volg dan dit simpele stappenplan:

 1. Bezoek deze onafhankelijke vergelijkingssite
 2. Vul jouw gegevens in, en kies de gewenste dekking
 3. Selecteer een voordelige zorgverzekering met een goede beoordeling
 4. Stap over via een paar klikken, en laat de rest voor je regelen.

Super eenvoudig en het kan je soms zomaar een paar honderd euro besparen in het nieuwe jaar. Dus wacht niet te lang, en check voor oud&nieuw of jij beter kunt overstappen!10 reacties

 1. bespaarmama
  14-12-2014

  Man en ik hebben ons ook apart laten verzekeren, want laten we eerlijk zijn: heeft hij echt een aanvullende verzekering nodig voor bijv. anticonceptie en kraamhulp e.d. Niet echt 🙂

  Hij is nu bij Anderzorg verzekerd (= onderdeel van Menzis) en heeft hier gekozen voor een aanvullende verzekering en een verhoogd eigen risico (tip: kijk wat je dit jaar aan eigen risico hebt verbruikt).

 2. Simone Hopman
  14-12-2014

  Ik zou best over willen stappen maar omdat ik veel fysiotherapie nodig heb kan ik het wel vergeten. Je wordt niet snel geaccepteerd bij een andere verzekering wanneer iets mankeert. Ik heb de ziekte van Hashimoto en twee nieuwe heupen ivm een afwijking en fibrolyalgie. Dus medicatie en fysio zijn broodnodig. Dit artikel gaat helaas alleen op voor mensen die helemaal gezond zijn. Jammer dat chronisch zieken altijd achter het net vissen.

 3. Christa
  14-12-2014

  In mijn geval ga ik veertien euro per maand besparen. Dat vind ik toch mooi meegenomen.

 4. fidessa
  14-12-2014

  Wat ook leuk is, maar waar niemand naar kijkt, is de mogelijkheid om bij je verzekering te kiezen voor een jaarbetaling.Bij mijn verzekering levert dat 3% per jaar op aan korting. Bij de bank krijg ik alleen voor een deposito 3% rente. Als je het geld maandelijks opzij zet, bespaar je dus veel geld. Bij de huidige korte termijn rente 3%-/- 1.95(de maximale internetrente op een spaarrekening).

 5. Danny
  14-12-2014

  Beste simone

  je kunt makkelijk overstappen, wij zijn overgestapt naar PMA onderdeel van menzis
  en hun accepteren iedereen voor alle verzekeringen, mischien toch even kijken

 6. eknymor
  15-12-2014

  Het loont inderdaad om daar goed naar te kijken. Hetzelfde geldt voor de energieleverancier. Het is wat werk om er elk jaar weer naar te kijken en over te zetten, maar het bespaart zeker geld uit.

 7. patrice
  15-12-2014

  In België kan je je zorgverzekering niet kiezen, dat loopt via het ziekenfonds.
  En wordt dit jaar behoorlijk duurder, omdat de overheid minder geld veil heeft voor zorgbehoevenden.

 8. Simone
  20-12-2015

  Ik zit al jaren prima bij de verzekering waar ik bij verzekerd ben. Hier worden de medicatie die mijn kinderen moeten nemen gewoon vergoed waarbij een andere verzekering deze deels/helemaal niet vergoeden. Dan ga ik er wat maandbedrag wel o vooruit door dit te besparen, maar betaal ik het dubbel zo goed weer bij de medicatie. Wat energieleverancier betreft moet je ook nog eens goed opletten wanneer je contract afloopt anders heb je nog een boete aan je broek hangen door vroegtijdig over te stappen naar een ander. Dus ik kijk wel uit voor ik ga overstappen elk jaar…..

 9. Jolanda
  23-12-2015

  Ik ga er vandaag maar eens voor zitten, maar moet net als Simone rekening houden wat er allemaal vergoed wordt.

 10. Hanneke
  23-12-2015

  Overstappen levert mij 14,20 per maand op!!!! Verbaasd en ook mooi meegenomen in deze tijd nu mijn baan op het spel staat.

Laat een reactie achter

© 2017, Stofzuigerzen. Alle rechten voorbehouden.

Gratis schoonmaakrooster + eBoek om je huis schoon & opgeruimd te houden!

Tijd besparen in het huishouden? Download dan nu ons gratis eBoek, plus handig schoonmaakrooster.
Meer dan 30.000 Stofzuigerfans gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.