Doe je Boodschappen met een Boodschappenlijstje!

Doe je Boodschappen met een Boodschappenlijstje!

Als ik de deur uit ga zonder boodschappenlijst kom ik altijd thuis met allerlei dingen, behalve de dingen waarvoor ik in eerste instantie de deur uit ging. Boodschappenlijstjes zijn saai en leuk tegelijk.

Door een boodschappenlijstje te gebruiken koop je minder en hoef je minder vaak naar de supermarkt. Kortom: ze sparen tijd, geld en vooral ergernis in de supermarkt. Hoe leer je jezelf aan om lijstjes te maken?

Hou het bij gedurende de hele week

Vlak voordat je vertrekt nog even bedenken wat je moet kopen werkt niet. Het kan geen kwaad om vlak voor je uitstapje naar de supermarkt nog wat dingen na te lopen, maar een heel boodschappenlijstje uit je mouw schudden kost teveel tijd op dat moment. Het werkt beter wanneer je iets direct opschrijft wanneer je het tegenkomt.

Gebruik een krijt- of whiteboard in de keuken, een kladblok of een lijst aan de binnenkant van je keukenkastje. Telkens als er iets op is schrijf je het direct op. Ook telkens wanneer je denkt ‘oh ja!’ schrijf je het direct op je lijst. De volgende keer dat je weer boodschappen gaat doen kun je direct aan de slag met je boodschappenlijst!

Maak je lijst concreter

Ja, je kunt op je lijst aangeven dat je nog ‘eten voor dinsdag’ nodig hebt. Maar is dit echt behulpzaam als je in de supermarkt staat? Neem de rust om even verder door te denken. Wat wil je dan eten dinsdag?

Dit geldt ook voor afzonderlijke producten. Je kunt ervoor kiezen om op je boodschappenlijstje aan te geven welk merk je wilt kopen. Hier schreef ik eerder op soChicken al over. Zorg dat je in de winkel zo min mogelijk hoeft na te denken. Dan bespaar je veel tijd, geld en vooral ergernis!Reacties

 1. gusta
  07-05-2008

  Leuke website met goede eenvoudige tips. Vooral jonge mensen kunnen hier veel van leren, maar genoeg ouderen ook. Simpele weetjes zijn vaak vergeten. De schoonmaken met een spuitflestruc praktiseer ik al lang met veel plezier. Zuinig en snel. Een oude spuitfles van een schoonmaakproduct werkt hier prima voor en ik heb er diverse in gebruik, o.a. met een oplossing van water met scheutje spiritus en drupje zeep voor de ramen en eentje met een tikkie ammonia naast zeep en water voor de vette boel (keuken). Groot etiket erop met vermelding van inhoud (ramenschoon/keukenvetvrij/lekkersoppie) en je werkt snel en fijn, zeker in combinatie met microdoekjes.
  Succes!!!!!

 2. Els
  08-05-2008

  Ik weet niet of je hier reklame voor mag maken, maar op http://www.ah.nl kun je de producten die je regelmatig koopt automatisch op een boodschappenlijstje plaatsen.
  Plus alle andere dingen, die je ook nog nodig hebt ;-))

 3. Johanna
  08-05-2008

  Ik ben ook fan van de boodschappen lijstjes van ah.nl. Hier maak ik mijn lijstje gedurende de week. AH recepten kunnen in een keer toegevoegd worden aan het lijstje. Vervolgens ga ik met het lijstje naar een andere supermarkt.

 4. Jelle Hermus
  09-05-2008

  Hoi Els en Johanna! Goeie tip! Ik ga het eens uitzoeken. Wist wel dat AH dat met die lijstjes deed, maar dacht dat het alleen werkte met Albert.nl. 😀

 5. Ninthe
  27-06-2008

  “Neem de rust om even verder door te denken. Wat wil je dan eten dinsdag?”
  Als ik daar allemaal over na moet gaan denken ben ik zo lang bezig met een boodschappenlijstje dat het moeilijk tijdbesparend te noemen is. Hoe moet ik vandaag uberhaupt weten wat ik dinsdag wil eten? Dat zien we dinsdag wel.

 6. Lydia
  17-10-2013

  Hoi Jelle, Goed stukje hoor, ik doe dat al jaren, ga alleen niet naar AH. Klantenbinding van te dure winkel. Alleen voor mensen met geld te veel. Kan het zelf wel bijhouden.Doe ik al 45 jaar. Groet

Laat een reactie achter

Onderdeel van soChicken Studios

Maak je huishouden blij!
GRATIS Gids met stappenplan naar een leuker huishouden

Maak je huishouden simpel en leuk met Stofzuigerzen. Download onze gratis gids met 3 basics voor een leuker huishouden.
Ruim 20.000 lezers gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.